Membuka selera

Selera kampung hari ni (sebenarnya tak pandai masak ahaha πŸ˜…πŸ˜…)
Tak kisahlah apa pendapatpun. Makanan yang dapat mengenyangkan dan puas makan.
Pucuk ubi goreng dengan ikan bilis goreng.
1. Pucuk ubi dibuang tangkai dan dipotong kecil supaya mudah dimakan. Jangan dicincang pula ya. Basuh bersih.
2. Ikan bilis mata biru atau yang besar sikit darinya, goreng sampai garing dalam kuali non-stick lepas tu tolak je ke tepi kuali. Minyak lebih kurang 1 sudu besar.
3. Masukkan pucuk ubi yang sudah disiang dalam minyak bekas gorengan ikan bilis tadi, goreng sampai layu dan garing serba sedikit. Jangan campur dengan ikan bilis di tepi kuali tu.
4. Pindahkan pucuk ubi yang dah digoreng ke dalam bekas hidangan kemudian baru masukkan ikan bilis garing di atas pucuk ubi.
5. Taburkan sedikit chilli flakes di atas ikan bilis. (my style lah, tak ada cili lebih2 sebab nak rasa2 pedas je, taknak pedas maut).
Makan dengan telur mata yang tak garing. Yummy sangatlah. Silap-silap boleh makan banyak 😁😁