makan untuk
puaskan hati
hiburkan hati
sebab takde kerja lain

my bad lah sebab pemalas dan suka buang masa

ikut demam


๐Ÿ˜nothing. It is just me buying a slice of fruit pastry cake. People are crazy over it around insta that I got myself into the frenzy as well. I bought this from the same bakery I bought a pack of brownies back a few months ago, flourlush. The cake is nice but there is actually nothing is too wow-ing to me. I like this version which is not too sweet and will not ruin my weekly diet ๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น (hopefully) But ya, I like this more than a fruit cake. Brownies are actually for the kids but there is nothing wrong in me digging in some ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜†๐Ÿ˜‰

kenalah pandai-pandai sesuaikan keadaan

Salahkah kalau sekolah tak jalankan kelas tambahan? Dah tahu tinggal 3 minggu lagi nak hadapi peperiksaan, suruhlah anak belajar di rumah dengan lebih giat lagi. Kalau belajar di rumah, bolehlah menyambil makan, minum ke, mandi ke, tengok games ke, bukankah lebih membahagiakan? Tak lama nak exam nanti akan cadangkan sekolah jalankan kelas tambahan malam. Anak dah letih bagaimana nak belajar lagi pada waktu malam. Buat kelas tengah hari setengah jam selepas habis waktu belajar rasmi pun dah muak murid-murid nampaknya.
Itulah, kalau belajar berkiblatkan peperiksaan. Sebilangan ibubapa nak sekolah jalankan kelas tambahan supaya anak-anak mencapai gred A. Cuba kita belajar sebab nak jadi orang berilmu. Tak kira gred apapun yang kita capai, kita pasti gembira sebab kita lebih berilmu dari hari sebelumnya.

Ambil barang dari peti EziBox Pos Malaysia

Beli beberapa helai baju untuk Pia Sofia. Beli yang murah-murah dalam RM10 sehelai, nak tengok saiz dan kualiti barang. Hari barang sampai kita pula tidak berada di rumah.

Ada satu set arahan yang perlu diikut sebelum peti EziBox boleh dibuka untuk dapatkan barang, iaitu kena masukkan nombor bungkusan, lepas tu masukkan no. PIN yang dihantar melalui sms dan akhir sekali masukkan no.kp kita. Lepas saja pintu EziBox ditutup, satu sms akan masuk mengatakan barang dah diambil.
Comel baju ni, mak pulak geram tengok ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Yang ni RM9.
Suka dapat baju Minnie. Murah je, RM9 dan kainnya pun boleh tahan. Dan adalah dua tiga barang lain yang murah dan berbaloi dengan harga.