Seperti Kisah Pengembala Dengan Orang Kampung

5:25 pm

*Reka Cerita Diculik Van Putih*
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
BH Online - Terkini / Oleh Siti Azila Alias

AMPANG JAYA: Pelajar lelaki Tingkatan Satu yang mendakwa diculik tiga lelaki menaiki van putih ketika menunggu bas sekolah di hentian Taman Pandan Indah, dekat sini pada Jumaat lalu, hanya mereka-reka cerita.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Hamzah Alias, berkata hasil siasatan mangsa mengaku mengadakan cerita kerana tertekan disuruh untuk menumpukan perhatian terhadap pelajaran dan mengurangkan bermain.

Katanya, mangsa turut menarik semula laporan yang dibuat di Balai Polis Pandan Indah.

"Tujuan pengadu mereka-reka cerita kerana tertekan tidak dibenarkan banyak bermain sebaliknya, perlu tumpukan perhatian pada pelajaran.

"Di sini, saya ingin menasihatkan kepada orang ramai supaya tidak cepat menyebarkan cerita yang tidak tentu kesahihannya kerana ia boleh menimbulkan kegusaran kepada masyarakat," katanya dalam kenyataan, hari ini.

Terdahulu, menerusi laporan polis yang tersebar di media sosial, pelajar itu mendakwa kononnya diculik tiga lelaki menaiki van putih ketika menunggu bas sekolah, kira-kira jam 12 tengah hari.

Ketika berada dalam van itu kira-kira 10 minit, pelajar itu mendakwa menggigit tangan lelaki yang berada di sebelahnya, dipercayai untuk melepaskan diri, sebelum seorang lelaki yang duduk di tempat penumpang depan turun membuka pintu van.

Mangsa kemudian mendakwa menendang lelaki terbabit sebelum melarikan diri ke sekolah menaiki bas henti-henti.

Dia turut mendakwa mendapat kecederaan di tangan akibat terlanggar pintu sekolah.

Reka cerita diculik van putih

����bdk skrng sgt2 kreatif...terkjut gak bila bc brita ttg kes ni...rupanya lain plak critanya����‍♀����‍♀����‍♀����‍♀����‍♀

#copypaste

You Might Also Like

0 says